Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

Les entitats vilafranquines i penedesenques IEP, CEBV i CEP, organitzen per sisena vegada una caminada popular solidària amb la Marató de TV3.

En aquesta ocasió el municipi escollit és Olèrdola, i més concretament el poble de Moja i el seu entorn.

El lloc de la sortida a peu serà davant el col•legi el Circell, on hi ha un ampli espai per estacionar vehicles, situat també a tocar de les Cavas Hill, col•laboradores amb l'edició d'aquest any.

La ruta portarà als participants fins a l'espai de lleure i esbarjo de la Muntanyeta, on és previst fer l'esmorzar. Un lloc agradable on hi ha taules i bancs de fusta, així com es pot gaudir d'una àmplia vista del seu voltant.

En acabar l'àpat matinal, l'itinerari seguirà fins a Can Passeres, on passant per un frondós corriol de bosc s'arribarà fins als cingles del fondo de la Vall o de la Seguera, on es pot gaudir d'un espectacular mirador natural enfront del conjunt monumental d'Olèrdola.

A continuació la ruta seguirà fins a tocar la masia de Can Castellví amb la seva capella dedicada a Santa Llúcia, per continuar pel vell però molt bonic camí que porta al Mas Granell, en el qual es poden observar clarament les empremtes de les roderes dels carros, fruit de segles d'activitat en aquestes terres penedesenques.

La caminada continuarà fins a arribar a l'ermita de Penyafel, dintre del terme municipal de Santa Margarida i els Monjos, on els Amics de Penyafel, que tenen cura de la conservació de l'edifici, obriran les portes per poder efectuar una visita extraordinària amb motiu d'aquesta sortida especial.

Des d'aquest punt, només restarà prendre el camí que portarà de nou als participants fins a Moja, just al principi del recorregut, tot havent efectuat una volta circular que tindrà lloc pel paratge natural de la Muntanyeta, el parc d'Olèrdola i una petita part del parc del Foix, amb un recorregut total de vuit km i mig, a l’abast de la gran majoria de persones que desitgin gaudir de la natura i del nostre patrimoni, així com col•laborar amb la gran festa solidària com és la Marató de TV3.

En els jardins de Caves Hill s'oferirà un refrigeri per als participants, tot celebrant-ho amb una copa de cava.

Notes d'interès:
La sortida serà a les 9.00 h des de l'Arxiu Històric Comarcal de Vilafranca (al costat de l'estació de bus) per anar en cotxes particulars fins davant del col•legi el Circell de Moja i Caves Hill. Qui vulgui pot anar directament fins a l'inici de la caminada.

Els donatius en benefici de la Marató de TV3 es podran fer efectius tant al principi com al final de la caminada, amb aportacions voluntàries i sense cap compromís per part dels participants.

Gràcies a tots i totes per la vostra participació.

Tots plegats fem que aquest any de nou la caminada sigui un èxit. La Marató de TV3 s'ho mereix.

Bona excursió a tothom!!

LES MALALTIES MINORITÀRIES

Les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000.
Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000 i al voltant del 80% són d’origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara.

Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar.

Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament.

Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys.

Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.


ITINERARI:
La caminada seguirà la següent ruta, dissenyada per en Toni Inglada per aquesta ocasió:

• Punt de trobada: al costat de l’escola El Circell donat que hi ha un amplia zona onpoder estacionar els cotxes.
• Iniciarem la caminada a les 9 del matí, per camins de terra cap a l’àrea de lleure de La Muntanyeta. Esmorzar.
• Re-emprendrem l’itinerari en direcció a Cal Passeras, per un frondós corriol de bosc, ens situarem damunt la cinglera del Fondo de la Vall (amb una espectacular vista del conjunt monumental d’Olèrdola i zona d’escalada).
• La següent etapa ens portarà a la vella masia de Can Castellví, amb la seva capella de Santa Llúcia.
• Seguint un antic i atractiu sender arribarem fins el Mas Granell. Aquest camí
mostra l’empremta de les roderes dels carros i és un testimoni de l’activitat
desenvolupada en aquestes terres durant segles.
• Prendrem camí de l’ermita de Penyafel (terme municipal de Santa Margarida i els Monjos) on farem una visita a aquesta atractiva i interessant esglesiola, de la mà dels Amics de Penyafel que són els voluntaris que tenen cura de l’edifici i el seu entorn.
• Reiniciarem el recorregut per fer l’etapa final cap a Cavas Hill on serem rebuts i obsequiats per un meravellós equip de persones que vindran per col•laborar amb aquesta activitat, tot i ser un dia festiu.
• S’obrirà la guardiola per fer el recompte dels donatius recaptats i es farà pública la quantitat assolida.

Es tracta d’un recorregut fàcil, de 8,5 km.


SIS ANYS DE CAMINADES SOLIDÀRIES AMB LA MARATÓ DE TV3

L’Institut d’Estudis Penedesencs, el Centre Excursionista del Penedès i el col•lectiu Bosc Verd organitzem des de fa sis anys una caminada solidària amb La Marató de TV3, una activitat que ofereix als i les participants gaudir del contacte amb la natura, de l’apropament a la riquesa cultural i patrimonial existent en les terres que es visiten, de la relació humana que s’estableix entre persones procedents de diversos indrets del Penedès i de compartir la finalitat comuna de contribuir a un projecte solidari com és La Marató de TV3.
Enguany comptem amb la col•laboració dels Amics de Penyafel els quals ens oferiran poder realitzar la visita a l’ermita de Penyafel, de la qual tenen cura i de Cavas Hill que ens rebrà i ens obsequiarà amb una copa d’alguns dels seus productes.

QUI POT PARTICIPAR?.
Tothom que desitgi participar és benvingut, no es demana cap quantitat mínima de donatiu; cadascú aporta el que pot, d’una manera totalment discreta i reservada.


Organitza:

Institut d’Estudis Penedesencs – IEP
Centre Excursionista del Penedès – CEP
Bosc Verd.

Col•laboren
Amics de Penyafel
Cavas Hill

 

Adjunts

 • Quan 08/12/2019 de 09:00 a 13:45 (Europe/Madrid / UTC100)
 • Tipus d’activitat o d’esdeveniment Altres
 • Tipus de durada Curta (màxim 3 dies)
 • Nombre de sessions i periodicitat
 • Públic a qui va dirigida l’activitat o l’esdeveniment Tots els públics
 • Modalitat Presencial
 • Ubicació Itinerari per Moja (TM Olèrdola) i Santa Margarida i els Monjos
 • Municipi Olèrdola
 • URL de l’activitat o l’esdeveniment Més informació
 • Preu Activitat gratuïta
 • Inscripció
 • Organitzador IEP / CEP / Bosc Verd