Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’objectiu de la Trobada és donar difondre el patrimoni cultural immaterial relacionat amb celebracions, creences, ritual i cerimònies. També realitzar, d’una forma participativa, la fitxa de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès a càrrec del Doctor en Història Daniel Sancho.

Programa

9.30h Lliurament de documentació i taula - expositor per a projectes o pòsters dels Centres d’Estudis amb fulls per a rebre informació.

9.45h Parlaments institucionals de benvinguda.

10.00h Presentació del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, per part de la coordinadora, Àngels Travé.

10.15h Explicació de l’inici de la recerca “Celebracions de Setmana Santa i Pasqua a la vegueria del Penedès" i presentació de la Setmana Santa a Vilafranca del Penedès, per part del doctor en Història Daniel Sancho París.

11.00h Pausa – cafè.

11.30h Presentacions sobre les celebracions de Setmana Santa i Pasqua a les poblacions de la vegueria del Penedès:

“Germandats i confraries a la Setmana Santa de l'Arboç” a càrrec de Robert Rovira i Ferré, membre de la Germandat de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist - Cos de Portants del Sant Crist i com a Capità Manaia de l'Associació Filantròpica Cultural "Pretorians" Armats de l'Arboç.

 “Passat i present dels Armats del Vendrell” a càrrec de Josep M. Bargalló i Jané, president dels Armats del Vendrell – Misteri Eccehomo - Els Pastorets del Vendrell.

“Misteris i Setmana Santa de Sitges” a càrrec de Àngels Parés Corretgé, membre del Grup d’Estudis Sitgetans.

“Tradicions populars i religioses de Setmana Santa a Cubelles" a càrrec de Joan Vidal Urpí, membre del Grup d’Estudis Cubellencs -  Amics del Castell de Cubelles.

“Torrelavit i la Setmana Santa: breus pinzellades dels anys cinquanta” a càrrec Pere Rovira Alemany, membre del Grup de Recerques “El Podall” de Torrelavit.

“Processó i Viacrucis de Setmana Santa a Sant  a Sant Pere de Riudebitlles” a càrrec de Fina Carol Masana, membre del Grup de Recerques Històriques.

13.00 Col·loqui i aportacions de les persones i centres d’estudis assistents.

13.30h Presentació de projectes a càrrec de l’Institut Ramon Muntaner i de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

13.50h Cloenda de la Jornada.

14.00h Dinar. Restaurant S’logic. Preu 17,50 € (dos plats a escollir, postres, beguda i cafè).

16.30h Visita guiada a la capella dels Dolors i a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, per veure la imatge del Sant Crist del Cos de Portants i de la Mare de Déu de les Dolors a càrrec de l’historiador Daniel Sancho París, membre l’Institut d’Estudis Penedesencs i responsable de l'Arxiu Eclesiàstic de Vilafranca.

La sala té aforament limitat.

Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs

En conveni amb:

Ajuntament de Vilafranca del Penedès / Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Amb el suport:

Institut Ramon Muntaner / Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana

Generalitat de Catalunya / Diputació de Barcelona / Diputació de Tarragona

Obra Social La Caixa I els Centres d’Estudis del Penedès.

Activitat de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya i de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès http://immaterialpenedes.cat/

 

CARTELL
CARTELL
  • Quan? 30/03/2019 de 09:30 a 17:45
  • Tipus d'activitat Seminari
  • Tipus de durada Curta (màxim 3 dies)
  • Públic Tots els públics
  • Modalitat Presencial
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu Activitat gratuïta
  • Organitzador INSTITUT D'ESTUDIS PENEDESENCS
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • Ubicació Seu IEP - Carrer Banys, 11