Llistat agenda
Canta Gran!
El chico de la última fila

EXPOSICIÓ NATURA I MATÈRIA DE RAMÓN CORNADÓ (FOTOGRAFIA) I BÉATRICE BIZOT (ESCULTURA)

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà una exposició dels artistes Ramon Cornadó (fotògraf) i Béatrice Bizot (escultora). Un projecte conjunt sota el títol ‘Natura i Matèria’, on els dos creadors uneixen dues disciplines, explorant territoris reals i imaginaris amb una confluència entre el paisatge fotogràfic i la matèria, expressada en escultures intimistes. La mostra romandrà oberta del 7 de febrer i fins al 17 de març de 2019.
El fotògraf Ramón Cornadó i l’escultora Béatrice Bizot van començar la seva col·laboració l’any 2008, amb un projecte que es va fer efectiu uns anys després amb la mostra Inner Landscapes, al Museu d’Art Modern de Tarragona, on es fusionaven els dos treballs aconseguint una excel·lent integració tant formal com conceptual. La mostra que s’exposa a Vilafranca, connecta 26 fotografies amb una desena d’escultures que reflexionen metafòricament sobre l’existència de l’ésser humà en el món actual.
Tot i que podem analitzar cada conjunt d’obres per separat, existeix una comunicació entre ambdues disciplines que va més enllà de la relació formal o del joc compositiu del muntatge expositiu.
Béatrice Bizot, com a escultora, s'interessa pel volums i la matèria, tant en les grans dimensions com en les petites. Els rostres que ens presenta en aquesta exposició són treballats dins d’una concepció clàssica, amb trets bellament modelats; són rostres desconstruïts creats en bronze, ferro o ciment que semblen estar immersos en el seus pensaments. Fins i tot estant junts, no parlen entre ells, sinó que s’acompanyen de la seva calma i serenitat. El contingut de l’obra de Bizot és punyent, sempre posa el focus en un espai oblidat allà on la societat no hi és ni vol mirar. De la mateixa forma, la tranquil·litat, quietud, soledat desitjada, es fan presents també en els paisatges de Cornadó.
Ramon Cornadó ens proposa copsar i dialogar amb la natura des del seu vessant més subtil i fràgil, amb un to minimalista i poètic en la seva escenografia. Alhora, hi trobem una lectura d'autoconsciència contemplativa, desgranant els elements que apareixen en cada imatge, de forma metafòrica.
Paisatges solitaris amb fons indefinits. Llums i ombres que creen un escenari on els elements vegetals actuen com a personatges anònims i segueixen el curs estacional de la natura. Els seus enquadraments tenen un clar caràcter cinematogràfic, destacant els primers plans amb una línia de l’horitzó molt baixa i perfils delimitats. Fotografies que són poesia visual, mitjançant elements molt simples de la naturalesa, amb una sensibilitat cap al minimalisme existencial; utilitza la mínima informació, el mínim soroll i la mínima comunicació per permetre que els espais buits revelin allò que és essencial. Cornadó treballa el retrat de forma introspectiu i crea espais que conviden al silenci.
Es tracta de dues obres paral·leles amb una sensibilitat dirigida cap a la subtilesa tant en la forma, com en el concepte i amb un diàleg comú.
La mostra, recentment exposada a la Galeria d’Art Anquin’s i que arriba a Vilafranca amb la seva col·laboració, obre les seves portes el dijous 7 de febrer a les 18h, amb accés lliure i gratuït per a tothom fins el 17 de març de 2019 i en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.
CICLE GAUDÍ: Entre dos aguas

SINOPSI
Isra i Cheíto són dos germans gitanos: l’Isra va ser sentenciat a presó per tràfic de drogues i el Cheíto es va allistar a Infanteria de la Marina. Quan l’Isra surt de la presó i el Cheíto torna d’una llarga missió, tornen a l’illa de San Fernando. El retrobament entre els dos germans porta records de la violenta mort del seu pare quan tot just eren uns nens.
Han passat dotze anys des de La leyenda del tiempo, la pel·lícula de Lacuesta quan l’Isra i el Cheíto eren adolescents. Ara l’Isra retorna a San Fernando per recuperar a la seva dona i les seves filles. Però, com aconseguirà tirar endavant en el lloc amb la taxa d’atur més alta d’Espanya?
La seva recerca de redempció, la seva necessitat d’ordenar les seves vides i reconciliar-se uneix a l’Isra i el Cheíto una vegada més.
Fitxa tècnica
Direcció: Isaki Lacuesta
Guió: Isaki Lacuesta, Isa Campo i Fran Araújo
Música: Raül Refree i Kiko Veneno
Estrena: Novembre de 2018
Durada: 130 min.
Gènere: Drama
Versió: Original en castellà
Intèrprets:
Israel Gómez Romero, Francisco José Gómez Romero
Gri-Gri

Troia

Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de compositors com Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.
Un espectacle sense text, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica des de la mirada de Cor de Teatre.
TEATRE: Consell Familiar

Els protagonistes? Una família organitzada en democràcia, amb tot el que això comporta: eleccions, presidència, hisenda pròpia, estructures d’estat, consells, dimissions...
Aquesta obra exemplifica en una família els atributs de qualsevol democràcia i diferents maneres de gestionar els béns comuns: el poder polític, el poder econòmic, les desigualtats entre els diferents membres, qui aporta més i en canvi rep menys, l’ego del governant, la manipulació de l’electorat, el rebuig als forasters, l’art de la manipulació... us sona oi?
Tot plegat molt actual, i amb una proposta que esperem us faci rumiar una mica amb el riure als llavis.
Dintríssim

Recomanat a partir de 5 anys.
Ovelles

LA PARAULA: EXILI DE L'EXILI, amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta

La paraula: exili de l’exili
La força de la paraula creadora, la paraula correctora de la realitat, la paraula que construeix en l’altre i per a l’altre és en la veu poètica de Maria Mercè Marçal l’eina de reflexió i revisió, de vida i de mort. Dona ferma i lluitadora, desacomplexada i militant, Marçal forjà amb les paraules, la vida; i amb la poesia, el món. A vint anys de la seva desaparició l’actriu Mercè Sampietro i el compositor Eduard Iniesta al centre de l’escenari, li retornem la paraula clara i melodiosa, l’extraiem de l’exili per compartir el seu ser i la seva presència.
El Petit Dalí

Rèquiem de Mozart

PRE-MONITORS/ES DE LLEURE A LA GRANADA

El curs de premonitors/es és un curs d'introducció al món de l'educació en el temps de lleure. Aquest curs és un bon incentiu, perquè, quan els participants tinguin l’edat, decideixin formar-se com a monitors/es de lleure (a partir dels 18 anys) i puguin llavors desenvolupar la tasca d’educador/a en el lleure de forma professional.
El curs de premonitors/es va dirigit a persones joves de 16 a 18 anys.
Per això l'objectiu general del curs consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes activitats.
- Horaris:
Del 15 al 18 d'abril de 2019 (Setmana Santa)
De dilluns a dijous de les 9:00 a les 14h
- Lloc:
Avinguda de Catalunya, 40 de La Granada
- Preu:
60€
- Descomptes:
5% Joves amb carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona: 57€
S'obriran inscripcions el 21 de desembre del 2018, i estaran obertes fins el 31 de març del 2019 o fins que s'omplin el nombre de places disponibles.
- Cal fer l'ingrés de l'import del curs al número de compte següent (Obligatori indicar el codi i nom del curs):
ES76 0081 0046 1300 0177 5882
CARAMELLES '19
Tradicional cantada de Caramelles pels carrers del poble i rodalies.
Com cada any, el dissabte a la tarda es farà ruta per les masies, barris, pobles i zones del voltant de Sant Cugat i diumenge, després de l’ofrena a missa i la cantada a la plaça de l’església a les 12 del migidia, es farà el recorregut pel poble.
Us deixem altres xarxes on s'anuncia:
https://www.facebook.com/societat.coralelraim
http://coralelraim.stcugatsesgarrigues.ppe.entitats.diba.cat/
https://www.instagram.com/coralelraim/
It started with a dance / Dancing Graffiti

40a TROBADA DE CARAMELLES
Trobada de Caramelles de l'Alt i Baix Penedès, Anoia, Garraf, Baix Camp i Baix Llobregat.
S'aplegaran més de 25 grups de caramelles i/o corals que ens oferiran un parell de peces de repertori.
Aquest esdeveniment arriba a la seva 40a edició i cal remarcar que en la 15a (1994) també va organitzar-se a Sant Cugat Sesgarrigues.
Us deixem altres xarxes on s'anuncia:
https://www.facebook.com/societat.coralelraim
http://coralelraim.stcugatsesgarrigues.ppe.entitats.diba.cat/
https://www.instagram.com/coralelraim/
XERRADA. SALUT I MÚSICA
Xerrada sobre Salut i música que durà a terme la dra. Mercedes Velasco.
Us deixem altres xarxes on s'anuncia:
https://www.facebook.com/societat.coralelraim
http://coralelraim.stcugatsesgarrigues.ppe.entitats.diba.cat/
https://www.instagram.com/coralelraim/
Pelegrins
